Хасково

Хасково във фокуса на академично е-списание

КонференцияХасковска област попадна във фокуса на електронното академично списание „Публични политики.bg“.

КонференцияЦелият брой на изданието е посветен на нашия регион. Той бе представен на научно-практическа конференция „Публични политики в Хасковския регион“, организирана от Центъра за публични политики в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с научен ръководител проф. Тодор Танев. В зала „Марица“ на областна администрация присъстваха и няколко кандидати за народни представители.

КонференцияСред презентаторите бяха: Петър Петров – съдия в Софийския градски съд и преподавател в Националния институт по правосъдие. Той е първият съдия у нас, издавал присъди за нарушени авторски права. Има и две издадени книги по проблема. Темата му е „Може ли интелектуалната собственост да бъде използвана ефективно на местно ниво? Поглед към Източна Тракия, България“. Лидия Стайкова – кариерен консултант и социален предприемач, доброволец в бежанските центрове в Харманли и Пъстрогор, където оказва хуманитарна, правна, езикова, образователна и медийна подкрепа. Темата й е „Интеграцията на пуличилите закрила в България граждани от трети страни – нормативна рамка, национални практики и местни политики“. Канария Реджебова – икономически експерт в търговското представителство на Турция към консулството в Пловдив.

Делчо Делчев – архитект, докторант в Института за изследване на изкуствата на БАН. Както Haskovo.info писа той е един от създателите на сдружение, „Трансформатори“-София. Темата му е „Креативни индустрии в града. Модели и клъстери“.
Радосвета Кирова – архитект и докторант в Института за изследване на изкуствата на БАН с тема „Развитие на културната идентичност на Хасково“. Розалина Гьобеклиева и Михаил Василев – предприемачи и мениджъри, темата им е „В търсене на „Златното руно“: дали ЕС сближава или отдалечава съседни страни днес на кръстопътя на историята?“. Георги Станков – психолог, психодрама терапевт и обучител, докторант в катедра „публична администрация“ на СУ „Св. Климент Охридски“, тема – „Гласовете ви чувам: към нов подход за детско включване и детско участие“.

Техните изследвания вече са достъпни на интернет страницата на списанието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button