Хасково

Още няма лекари за хасковския ТЕЛК, 1000 инвалиди чакат

ТЕЛКХасковската болница още не може да намери лекари със специалности очни болести, пневмология и фтизиатрия и психиатрия за работа в ТЕЛК.

От ръководството на МБАЛ обясниха, че вече са разговаряли с много специалисти, но те все отказвали. Имало шанс да заработи психиатърът д-р Ангел Христозов, но за другите специалности все още няма надежда. Търсенето можело да продължи с месеци, предупредиха от болницата.

ТЕЛКHaskovo.info припомня, че до тук се стигна след закриването на на специализираните експертни лекарски комисии по очни, белодробни и психични заболявания. Сега освидетелстването на лицата с тези заболявания се поема от съществуващите общи ТЕЛК с участието на съответни специалисти.

Здравното министерство задължи директорите на лечебните заведения с разкрити ТЕЛК да създадат ефективна организация за осигуряване участието на специалисти по очни, белодробни и психични заболявания, както и да установят реда за провеждане на заседанията на ТЕЛК и попълването на съответната документация.

В същото време близо 1000 инвалиди чакат да минат ТЕЛК. Някои от тях вече е трябвало да се явят, но поради липсата на комисия са със спрени пенсии. В картотеката на хасковския ТЕЛК чакат 4 кашона с 315 за очна ТЕЛК и 6 кашона за 353 за психиатрична. Тези за белодробна комисия още са в Димитровград, където последно е имало специалист, и са над 300.

От ТЕЛК-а заявиха, че инвалидите, които са със спрени пенсии ще си ги получат със задна дата щом минат комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
05.09.2014 21:25 21:25

До тогава какво да ядат? Само на въздух не може.

124
124
06.09.2014 9:16 9:16

Ами до тогава да ядат предизборната програма на ГЕРБ.

Back to top button