Хасково

Метър вода в Харманли, чакат Сазлийка да прелее

НаводнениеХарманли е наводнен, като в ниската част до магазин „Лидл“ нивото на водата е 1 метър, съобщиха за Haskovo.info от областния кризисен щаб. Обявено е бедствено положение за община Харманли.

В града не може да се влезе, затворен е пътят Харманли-Любимец заради разливане на река Марица.

Очаква се река Сазлийка да излезе от коритото си над симеоновградското с. Калугерово. Тук също е вероятно да бъде обявено бедствено положение за община Симеоновград.

От сутринта остава затворен пътят Димитровград-Стара Загора на територията на Хасковска област. Пътният участък е наводнен Автомобилите се отклоняват през Чирпан.

Haskovo.info припомня, че от сутринта е обявено бедствено положение и за община Димитровград, където преля язовирът на с. Странско и са залети 20 къщи и обработваема земя. Има евакуирани хора. Евакуирани са и димитровградчани от ниските части на кварталите „Изток“ и „Марийно“. Реката в Меричлери също е излязла от коритото си. Няколко опасни язовира са под наблюдение.

За сега няма пострадали хора. Малко по-късно областния кризисен щаб ще има ново заседание.

Читател на Haskovo.info изпрати снимки от залетия Меричлери.

Наводнение  Наводнение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button