Хасково

Двойка от Дряново спечели кроса „Ванко Дяков“

МаратонДвама маратонци от Дряново спечелиха лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“ от Димитровград до Хасково.

Стоян Тевеклиев пробяга близо 14.5-километровото разстояние за 49.44 минути.

При дамите най-бърза бе Маринела Нинева отново от Дряново с време 57.14 минути.

Двамата участват за пръв път на хасковския маратон. Те се състезаваха и на този до Минерални бани, на който Стоян стана втори, а Маринела бе отново първа.

В състезанието участваха общо 24 мъже и 11 жени, като имаше и един представител от Франция – Лионел Дестригневил, който финишира сред първите.

МаратонПри мъжете наградите са 6 – от 200 до 100 лв., при жените – от 150 до 100 лв., юношите, девойките и ветераните – 40-20 лв.

Днес на паркинг „Аида“ се проведе състезание по приложно колоездене за деца, а на пл. „Свобода“ конкурсът „Хасково търси талант“.

От 17 часа в Историческия музей е откриването на изложбата „Хасково в древността“, от 17.30 часа на площада ще пеят групи за стари градски песни.

В 18 часа в театър „Иван Димов“ е моноспектакълът с участието на Вели Чаушев – „Сърцето заложна къща“. Половин час по-късно е концертът на духовия оркестър и мажоретките на пл. „Свобода“. От 19.30 часа пак там ще се представят ансамблите „Южняци“ и „Хасково“.

Концертът на балет „Тангра“ е от 20 часа на „Спартак“, а час по-късно там ще забият Галена и Фики.

От общината съобщиха, че за сега празничните концерти ще се състоят на предварително обявените места. При дъжд те ще бъдат преместени в зала „Дружба“ и читалище „Заря“.

Маратон  Маратон 
 Маратон  Маратон
 Маратон  Маратон
 Маратон  Маратон
 Маратон  Маратон

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутена
възмутена
07.09.2014 16:12 16:12

Този тъп жърналист да беше написал нещо за хасово търси талант!!!!!!!Какво правят снимките на децата от таланта под статията за колкеката?????Ей няма журналисти в този град.

Back to top button