Хасково

Връчиха две от почетните звания, чакат Гришо да се върне в Хасково

ПочетенЗванието почетен гражданин на Хасково получи днес на официална церемония в театър „Иван Димов“ проф. д-р Ексапет Караханян – Джамбазова.

Второто звание бе присъдено посмъртно на скулптора Петьо Александров. То бе получено от неговата съпруга Ирина Александрова. На сцената с нея се качи синът им Петър със съпругата си Гергана и двете им дъщери – Карина и Симона. Haskovo.info припомня, че дело на Петър Александров е монументът на Света Богородица в Хасково и още много обекти в страната.

ПочетенПроф. Ексапет Караханян – Джамбазова е специалист по педиатрия и детска ендокринология. Тя организира мащабни епидемиологични проучвания за откриване на ендокринни заболявания сред децата от яслите, градините и училищата в Хасково. Въвежда нови диагностични и терапевтични методи в клиничната си дейност. Проф. Караханян е специализирала в Германия, Англия, Дания и Швеция.

Председателят на общинския съвет Иван Иванов съобщи, че Григор Димитров е възпрепятстван сега да си получи наградата. Най-добрият български тенисист е пожелал да вземе отличието си лично и това ще стане на отделна церемония, когато Гришо си е в Хасково.

Днес в театъра присъстваха много гости и от побратимените градове на Хасково. За доброто настроение се погрижиха дамите от трио „Сопрано“.

 Почетен Почетен 
 Почетен  Почетен
 Почетен  Почетен

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button