Спорт

Хасковски каратеки на два силни турнира в Истанбул

КаратеВ Истанбул, Турция се проведоха два много престижни и силни турнира по карате.

На Истанбул Опън за кадети (14-16 г.) и джуниори (16-18 г.) участваха над 500 състезатели от 15 държави.

В него от Карате клуб „Аиданет Вадо-рю“ участваха трима състезатели – Силвия Вангелова, Васил Ривов и Серкан Лятиф.
В дисциплината кумите категория до 53 кг. Силвия Вангелова очаквано стигна до финала. След оспорвана среща се стигна до равен резултат и въпреки по активната игра на Силвия съдиите присъдиха победата на турската състезателка. Силвия взе среброто. Това е медал №100 в кариерата на талантливата хасковска каратистка.

На втория турнир за мъже и жени на Световната Карате Федерация имаше 597 участника от 57 държави.

Силвия Вангелова се състезава в дисциплината кумите в категория до 55 кг. Нашата състезателка започна отлично и в третия кръг (четвърт финал) се изправи срещу  най-силната в момента в света в тази категория – японката Мики Кобаяши. Тя не се респектира от конкурентката си и направи достойна игра, но опитната японка доказа класата си и взе победата. Кобаяши стигна на финала и това даде шанс на Силвия да се бори за бронза. В оспорвана среща и равен резултат срещу Йохана от Финландия съдиите присъдиха победата на финландката.

Това бе първото сериозно състезание за Силвия при жените от календара на Световната Карате Федерация, на което тя даде сериозна заявка за спечелването на квота за първите Европейски Олимпийски Игри в Баку 2015, към които се е устремила.

За 11-14 септември Силвия Вангелова и Васил Ривов ще вземат участие в Баку Опън официален турнир на Европейската Карате Федерация, съобщи инж. Георги Ривов, личен треньор на двамата състезатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button