Хасково

76 пострадали от наводненията в Хасковско ще получат по 325 лв.

СрещаПо 325 лв. еднократна помощ от държавата ще получат пострадалите от наводненията до края на седмицата, съобщи в Хасково служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

До сега подадените молби в Хасковска област са общо 76. Христосков допълни, че държавата може да подпомогне общините, разчита се и на хуманитарни акции. Няма сериозно пострадали училища. Пенсиите в сериозно пострадалото димитровградско с. Странско ще бъдат изплатени до 10 септември.

Вицепремиерът посочи, че първата задача на държавата е да се осигурят работници за почистването на последствията от наводненията и да помогнат на пострадалите семейства. По социални програми в Димитровград вече работят 26 човека, от заявени 40. В Странско те са 22, Черноконево – 15, Харманли – 20, работници имало в Симеоновград и Любимец.

Йордан Христосков се срещна с областния управител на Хасково Добри Беливанов и ръководителите на териториалните поделения на Агенция „Социално подпомагане“, Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда и НОИ в Хасково.

Среща   Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
selqk
selqk
17.09.2014 8:59 8:59

mnogo pari be, kvo 6te gi pravqt tolkova mn?

Back to top button