Хасково

Търговското аташе на Русия хареса Баните за база на „Динамо“

ВизитаТърговският представител на Руската федерация в България Игор Илингин бе на посещение днес в Хасково и Минерални бани.

Неговата визита бе по покана на кмета на Баните Мюмюн Искендер. Илингин заяви, че се е срещнал и с кмета на Хасково Георги Иванов, като е останал очарован от възможностите за туризъм в нашия регион. Той допълни, че Баните са подходящи за изграждането на тренировъчна база на руския футболен гранд „Динамо“ (Москва). Илингин се ангажира да съдейства за разговори с босовете на „Динамо“ за инвестиции в това начинание.

ВизитаСред инициаторите на идеята за изграждането на модерен футболен коплекс в община Минерални бани е председателят на фен клуб „Гунди и Лев Яшин“ в Хасково Димитър Димитров. Той обясни, че дори и ако руските инвестиции не се случат общината ще се опита да използва възможностите за европейско финансиране.

Haskovo.info припомня, че цената на футболния комплекс ще е около 3 млн. лв. Той ще бъде в с. Сусам и освен основният терен ще има 4 помощни игрища с изкуствена трева, две от които ще са покрити. Предвидени са зала за фитнес и сауна, а в самото село ще има възстановителен център. Спортната база ще е на площ от 20 дка. Базата ще е подходяща за подготовка и на отборите от родните „А“ и „Б“ групи.

В края на посещението си търговското аташе на Русия посети и фен клуба на легендарния руски вратар и играч на московския „Динамо“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
edin
edin
10.09.2014 14:23 14:23

Сега „Динамо“-няма лошо,ама все ми се струва,че Митко го гони параноя от доста години по темата. То не бяха Стоичков,Левски та и някакви германци имаше по някое време май.Ама дестинацията тогава беше Татарево а не Сусам.

Back to top button