Регион

Над 4,2 млн. контрабандни цигари задържаха границата

Цигари4 255 000 къса нелегални цигари, 6901 контрабандни тоалетни води и парфюми и текстилни изделия, нарушаващи права на търговската марка, натъпкани в един камион задържаха тази нощ митнически служители на Митница „Свиленград“, съобщават от Агенция „Митници“.

Около 22.30 часа на 9 септември, в района  на ГКПП „Капитан Петко войвода“, е спрян за проверка товарен автомобил марка „Ивеко“ с прикачено полуремарке с български регистрационни номера. Товарният автомобил пътува от Турция през Гърция и България за Латвия и е управляван от  водач – българския гражданин, с инициали С. Д. Шофьорът представител превозни документи за официалната стока – текстилни изделия. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка и е извършено пролъчване с рентгенова апаратура на МП „Капитан Андреево“. Установено е, че зад тапа от текстилни изделия са скрити тоалетни води, а зад тях цигари.

Задържани са  4 255 000 къса (212 750 кутии) недекларирани цигари. От тях 212 250 кутии цигари са от марката „ASHIMA LUXURY SIZE“, а останалите 500 кутии цигари от марката „MARBLE FILTER DE LUXE KING SIZE“.

Митническите служители преброили и 6901 недекларирани тоалетни води и парфюми от различни известни марки.

Установено е и че голяма част от декларираните текстилни изделия вероятно нарушават права на известни търговски марки, за което ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница „Свиленград“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button