Външни публикации

Запазена марка на региона, създадена по програмата на Green Spots

 

Проект

 

Във рамките на проект GreenSpots беше направено маркетингово проучване с цел да се идентифицират характеристиките и „опита“ на региона по проекта, както и да се предложи „знак „/ „Βrand Name“, който ще изрази неговата уникалност. Районът по проекта е широкоспектърна географска област, която включва гръцките територии на Родопите, Еврос, Ксанти и териториите на България като Хасково, Чепеларе и Рудозем.

ЛогоПроучването след като изследва ресурсите на района и след консултация с партньорите на проекта препоръча промотиране на района като дестинация за устойчив туризъм въз основа на природата, но и на културата. По-конкретно:

«Районът е място с изключителна природна среда, Разположен e в крайната югоизточна част на Балканите, Богат е на културни забележителности и културно наследство, Предлага много забавни моменти и е насочен към отговорни туристи, които търсят интересни преживявания»

Девизът, който беше предложен да се използва за обозначаване  на туристическата дестинация е:
„Пътуване до синьо-зеления край на Европа“
“Journey to the blue-green edge of Europe”

Трябва да се „създаде“ този общ знак, който ще символизира привлекателността на района и ще помага района да се откроява като туристическа дестинация. Такива символи са устойчив и надежден туризъм, опазване на околната среда, развитието на „зелени“ предприятя, „зелени“ практики „и насърчаване на еко-туризма във връзка с опазването на културното наследство.

Акцент следва да се направи върху търсенето и посрещането на нуждите на специализираните пазарни ниши (niche market) като туризъм сред природата, вело-туризъм, културен туризъм и др.

Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на проекта www.greenspotstourism.eu  и на телефон  +302531023165

 

Проект

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button