Хасково

„Марица“ готова до юни 2015-а, очакват 3000 катастрофи по-малко

МагистралаАвтомагистрала „Марица“ се очаква да бъде завършена изцяло до юни 2015 г., съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева.

Тя направи днес инспекция на строителството на Лот 1 и Лот 2 на „Марица“ заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Лот 2 е в по-напреднала фаза и е завършен на около 80%. Последните валежи са създали проблеми и на някои места има материали за подмяна, което забавя строителството. Ако времето позволява и зимата не започне с ниски температури ще е възможно Лот 2 да бъде завършен до края на ноември тази година.

Захариева посочи, че на първите 17 км има какво да се желае и темпото може да се подобри. Вторите 17 км са почти изцяло завършени. Сега там се монтират еластични огради и остава полагането на последния износващ слой асфалт.

Физическият напредък на Лот 1 е 50%. Тук има незавършени археологически разкопки, които бавят строителството, както и незавършени отчуждителни процедури и измествания на газопровод. По думите на Захариева реалистичен срок за завършването на Лот 1 е пролетта на 2015-а – края на май или юни.

Вицепремиерът посочи, че при завършването на „Марица“ през следващите 30 г. броят на катастрофите ще намалее с 3000, защото магистралите са най-безопасните пътища.

Магистрала   Магистрала
 Магистрала  Магистрала

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button