Хасково

Мимът Геро преполови европейското си турне и утре влиза в България

ТурнеНа 26 септември артистичният посланик на България и на Свиленград в Европа мимът Герасим Дишлиев-Геро ще влезе в България, съобщават от община Свиленград.

В родината той пристига, след като премина с колело през Франция, Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, където игра авторския си спектакъл „Монолог с куфар“. В България турнето на спектакъла започва от Видин – на 26 септември в зала „Симфониета“, следват: Монтана – на 27 септември в театъра, Ботевград – на 28 септември в читалището, София – на 29 септември от 19 часа, в театър „Открита сцена“ (бивш театър „Сълза и смях“), Ихтиман – на 30 септември в читалището, Пазарджик – на 1 октомври в Младежкия дом, Пловдив – на 2 октомври в Арт академия „Пловдив“, Хасково – на 3 октомври в театъра.

Турнето ще финишира в Свиленград на 4 октомври за празника на града. „Идеята на това турне с куфар е да измина обратно пътя, по който преди 18 г. тръгнах на автостоп от Свиленград към Париж в гонене на мечтата си – да бъда мим, да уча при най-добрия, маестро Марсо. Сега, когато пътят се оказа мой дом, искам да го измина отново, като този път не бързам презглава към крайната точка, а се наслаждавам на всяка крачка и всяка среща. Голямото предизвикателство на тази обиколка е да обедини екологията, спорта и изкуството.“ Турнето се организира със съдействието на кмета на община Свиленград Георги Манолов. По време на прехода артистът е съпровождан от автомобил, предоставен от община Свиленград.

Свиленградчанинът Герасим Дишлиев-Геро е световноизвестен мим, асистент на Марсел Марсо и преподавател в неговата школа. В сценичната си кариера е играл в над 30 спектакъла пред близо 110 000 зрители на международни сцени, пръснати на четири континента. Вече 5 г. той се придвижва из Париж, където живее, изключително и само с колело. Навъртял е близо 15 000 км, като по този начин е спестил отделянето на около 3,58 тона СО2, които биха замърсили атмосферата, ако караше автомобил. Наред с това е спестил и 1 тон гориво.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button