Хасково

Проверяват дебитните карти на убития Джоко Америката

ДелоДа бъде изискано извлечение за движение на парични средства от дебитните карти на убития Георги Георгиев-Джоко Америката за периода 31 декември 2012 – 4 януари 2013 г. Това поиска на днешното съдебно заседание защитата на обвиняемия Анастас Симеонов.

Съдът прие още исканията на адвокатите за справка от хасковската метеорологична обсерватория за атмосферните условия в периода 31 декември 2012 – 3 януари 2013 г. в района на стамболовското с. Пчелари, на листовка с указанията за ползване на лекарството „Лепонекс“ от психодиспансера и информация от Здравната каса дали Георгиев е имал личен лекар и лекувал ли се е по клинични пътеки от хронични заболявания през 2012-а.

ДелоКакто Haskovo.info писа делото за убийството на Джоко Америката започна отначало. Причината за рестарта на съдебния процес е заминаването на съдебния заседател Пролетина Тодорова за чужбина. При промяна на съдебния състав делата започват отначало.

Първоначално ход на делото бе на 23 януари тази година. Това стана от трети опит, тъй като по-рано през 2013 г. веднъж не се яви един от адвокатите на Симеонов, а след това фалшива бомбена заплаха отложи делото.

Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев-Джоко Америката в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Трупът на Георгиев бе открит два дни по-късно под мост, между стамболовските села Маджари и Пчелари.

Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Днес процесът бе подновен с разпит на свидетели, а заседанието продължи 7 часа. Някои свидетели не се явиха и ще бъдат призовани за следващото заседание което ще е на 31 октомври от 10 часа, когато ще трябва да се явят и вещи лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Победа
Победа
27.09.2014 7:50 7:50

Скандалът в Хасковския общински съвет

http://www.youtube.com/watch?v=DqHtXTsRdU8

Back to top button