Хасково

1795 първолаци с по 250 лв. от държавата

ИлюстрацияСемействата на 1795 първокласници ще получат еднократна помощ от държавата по 250 лв., съобщи за Haskovo.info шефът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

На всички тях доходите им на член от семейството не надвишават 350 лв.

Крайният срок за подаването на молбите изтече на 30 септември, а подадените заявления за областта са общо 1797, вече одобрените са 1773. Отказите остават 5, а тези в процес на обработване са 19. Манахилов уточни, че семействата ще получат помощта между 15 и 20 октомври.

До сега подадените молби за помощ за отопление в региона са общо 8658, одобрените са 6157, а отказите са 1338.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.10.2014 20:40 20:40

Аман, бе, от лъжи и простотии. Като раздавате помощи само на ромите поне не го афиширайте непрекъснато. Вместо да вдигате шум вземете пребройте по колко вида помощи получават ромите. Ми вземете ги снимайте – едни и същи лица се редят на тези опашки. Не могат да пишат и да смятат, ама как да попълнят документи за помощи знаят или поне знаят къде да си платят за услуга! И знаят точно колко им се полагат. Докога държавата ще отглежда ромския етнос! Едните първокласници по-различни ли са от другите. Като дохода на глава на семейството излезе 351 лв. разходите за първокласника не са ли същите. Децата не на ромите второ качество ли са. Те права нямат ли. Или дайте да доим българите, щото носят на глад, на тормоз и на простотии. Тук изобщо не става въпрос за тези първокласници, на които родителите се возят в джипове, имат по два-три апартамента, майките ходят само по фризьори, козметици и срещи с приятелки, та затова си оставят децата на занималня – щото са „много заети“ . Става въпрос за нормалните български деца, които се топят, защото държвата прилага геноцид над българските деца. За сметка на всякакви други малцинства, с облаги и социални придобивки.

Така
Така
02.10.2014 20:59 20:59

В мангалска държава живеем. Спор няма. Всички да се пишем роми, че да имаме равни права!

Мангал
Мангал
02.10.2014 21:02 21:02

Ма тва от когъз е таз снимка, дето я показвате! Тва вече не мяза на тва дето се редим за парата! Земте да си опрайте фотото, оти шъ излъжити останалите за дето идат за помщи. Ахъ!

Back to top button