Хасково

18-годишни гласуват за първи път. Искат да живеят в България!

Виктория ПетроваВ изборния 5-ти октомври своя вот за 43-то народно събрание дават и 18-годишните, възползвайки се от правото си да гласуват за първи път.

Сред тях бе и дванадесетокласничката от Природо-математическата гимназия в Хасково Виктория Петрова.

„Държа да гласувам, защото всеки глас е важен за бъдещето на страната ни. Гласувам с надеждата, че няма да ми се налага да търся по-добър живот в друга страна. Искам да живея в България!“ – така 18-годишната хасковлийка мотивира решението си да отиде до урната за гласуване.

Виктория е навършила пълнолетие преди малко повече от два месец. Тази година завършва местната математическа гимназия, специалност „Информатика с английски“. Иска да учи „Право“ в България и затова смята, че да упражниш правото си на глас е важен и отговорен избор.

Дванадетокласничката все пак признава, че има съученици и приятели, които няма да упражнят правото си на глас, въпреки че имат навършени 18 години, не защото не искат, а защото „никой не им харесва“, допълни Виктория.

Тя бе 189-ят гласоподавател от общо 623, включени в списъка на секция №50 в хасковското училище ОУ „Шандор Петьофи“-

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button