Хасково

18 жалби постъпили в РИК – Хасково, нито една с даказателства

Димитър Велев18 жалби и сигнали са постъпили в Районната избирателна комисия в Хасково в изборния ден, съобщи на брифинг председателят Димитър Велев. По нито една от тях комисията не се е произнесла, че е основателна.

Две от жалбите са предадени на прокуратурата, за да бъдат разследвани. Това са сигналите за липсващи в списъците избиратели в Симеоновград и димитровградския квартал „Марийно“, за които Haskovo.info вече съобщи. Става въпрос за близо 100 души, които обещали да гласуват за определена партия, но отивайки до урните се оказало, че липсват в списъците. По-рано те били дали личните си данни за включване в списъци. Проверка е установила, че те са вписани в секции в община Стамболово. Според председателя на РИК има съмнения, че те са били подведени да гласуват срещу заплащане, но това предстои да бъде доказвано.

Жалба от ДПС за агитация от страна на кмета на Хасково Георги Иванов по телевизия eTV също се проверява.

Останалите жалби са за съмнения за търговия с гласове и най-вече за агитация в изборния ден, включително и на турски език.

Според Димитър Велев дори и да се намерят доказателства по някой от сигналите, това няма как да повлияе на резултатите от вота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button