Хасково

90 на сто от гимназистите с учебници втора ръка

УчебнициБлизо 90% от хасковските гимназисти използват учебници втора ръка, заявиха търговци на учебници и помагала в областния град.

УчебнициЦените им варират в зависимост от това колко са запазени, но са с поне 30% по-евтини от новите.

Въпреки че учебната година започна преди 3 седмици много деца продължават да си попълват учебните комплекти. Търсят се биология, литература, физика, философия, география за 9-10-11 клас.

Учебници„Дойдох за учебници по биология и немски за 9 клас, но нямаше обаче си купих литература за 5 лв., новият е 10 лв.“, сподели Християна Петрова от ФСГ „Атанас Буров“.

Първокурсничката в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Шерифе Осман пък си търси на старо учебник по английски, българска граматика и помагало. Хасковлийката намери последните две за общо 11.20 лв., а като нови струват двойно.

Гимназистите обясниха, че повечето от учебниците си намират от по-големи ученици. Предлагането в пиковия период ставаше и през социалните мрежи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button