Спорт

Отлични хасковски каратеки на „Хърватия опън“

КаратеТри хасковски каратеки от клуб „АидаНет Вадо-рю“ участваха на международния турнир „Хърватия опън“ в Риека.

Това са Силвия Вангелова, Васил Ривов и Серкан Лятиф, а в турнира участваха над 1200 състезатели от 21 страни.

Нашите отново се представиха много силно. По програма първо Силвия взе участие в дисциплината кумите жени (18+), кат. до 55 кг. След две победи в третия кръг Силвия срещна Линиен (Унгария), която след неотсъдени два ритника в главата за нашето момиче, с минималното 1:0 я победи. Унгарката стигна до финала и това даде шанс на Силвия да се бори в репешажите за бронза, където тя направи много силни два мача и се класира на 3-то място.

След това Силвия Вангелова започна участието си в дисциплината кумите жени 18-21 г., категория до 55 кг. След бронза Силвия се амбицира да спечели нещо повече, особено като видя, че във втория кръг отново трябва да се изправи срещу същата състезателка от Унгария, от която час преди това беше загубила. Нашето момиче без да покаже никакво колебание и без капка умора изигра 4 срещи, без да остави никакъв шанс на своите съпернички и ги биеше със сериозен резултат, като не позволи да й отбележат точка. Така напълно заслужено Силвия взе златото.

КаратеТова бе поредната малка крачна на талантливата хасковлийка по пътя й за спечелване на квота за първите Европейски олимпийски игри в Баку през юни 2015.

Отлично се представи и Васил Ривов, който участва в дисциплината кумите кадети 14-16 години, категория до 52 кг. След много стабилна игра и 4 победи на полуфинала след напълно равностойна игра и равни точки съдиите отсъдиха с 3 на 2 съдийски гласа победата на италианеца. За бронза Васко се изправи срещу състезател от Германия и отново с много силна игра взе бронза.

Добро представяне направи и Серкан Лятиф в дисциплината кумите кадети 14-16 г., категория до 63 кг., който изигра три мача и стигна до четвъртфинал, където при равен резултат загуби със съдийско решение.

В предстоящия уйкенд 11-12 октомври Силвия ще участва за втори път в КАРАТЕ 1 премиер лигата за жени и мъже в Залцбург, Австрия. Това е официално състезание, където се дават точки за ранглистата на Световната карате федерация.

Всички желаещи да тренират този интелигентен и дисциплиниращ спорт и да вървят по стъпките на шампионите могат да се запишат в Карате клуб „АидаНет Вадо-рю“ всеки понеделник, среда и петък от 18 до 19 часа, в зала „Дружба“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button