Спорт

Гришо с перфектен старт в Шанхай

Григор ДимитровГригор Димитров се завърна с победа на турнира „Shanghai Rolex Masters“ с награден фонд $6 521 695, съобщава TennisKafe.com.

В първия кръг хасковлията не даде абсолютно никакви шансове на Денис Истомин, надигравайки го с категоричното 6-3 6-3 за малко над час игра.

Благодарение на този успех, българинът си осигури чек за $27,435 и 45 точки, които ще прибави към актива си както за световната ранглиста, така и за годишната такава, по която ще бъдат определени осемте участника на заключителния Мастърс в Лондон.

Сега първата ни ракета заема 11-ата позиция в „Race to London“ класацията и към момента е на 320 точки зад осмия Милош Раонич – изоставане, което ще трябва да заличи до края на сезона, за да се класира за Лондон.

В опит за първи път в своята кариера да достигне до осминафиналите в Шанхай, а с това да си осигури и нови 45 точки за ранглистата, Гришо ще се изправи срещу победителя от срещата между Жулиен Бенето и представителя на домакините Дзе Джън. Следващият двубой на българина ще се изиграе в сряда, а утре ще стане ясно кой ще бъде неговият противник във втори кръг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
k*renjak haskovlija
k*renjak haskovlija
06.10.2014 17:41 17:41

ma4kai GRISHA,ma4kai goljamo HASKOVSKO, talantlivo i skromno mom4e,ti mogesh mnogo!!!!!

Back to top button