Регион

Започна „Ответен удар 14“ на полигона в Корен

УчениеЗапочна тактическото учение „Ответен удар 14“ за сертифициране на 5-та Батальонна бойна група (ББГ) с командир подполковник Николай Александров, който е и командир на батальона в Хасково.

Учението представлява финален етап от подготовката за сертифицирането на 5-та ББГ, която е от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора.

УчениеТо се провежда на Учебен полигон „Корен“ и ще продължи почти две седмици, в периода 6 – 16 октомври. Тема на учението е „Действие на Батальонна бойна група като резерв на Сухопътния компонент в отбранителна операция“. В тактическото учение ще вземат участие български и американски военнослужещи с повече от 100 единици бронетанкова и автомобилна техника. Заключителният етап е предвиден за 16 октомври.

Ръководител на учението е бригаден генерал Димитър Илиев – командир на Втора механизирана бригада, а директор на учението е замкомандирът на бригадата полковник Недялко Ников.

Петата ББГ е образувана на основата на 31-ви Механизиран батальон Хасково. Учението „Ответен удар 14“, в което участва почти целия личен състав на батальона, е заключителният етап от подготовката за сертифициране. През изминалите месеци военнослужещите преминаха през различни нива на подготовка, изпълниха занятия и задачи създаващи индивидуални и колективни навици и умения, като част от занятията бяха проведени в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия.

 Учение  Учение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
emo
emo
07.10.2014 19:29 19:29

izli6ni pari daitegi po zaplati be maloumno

kuku eb
kuku eb
08.10.2014 7:51 7:51

kva trenerovka be prodajnici davate im na te amerikanski geiove da si probvat boklucite na na6a zemq DANO DA STANE SAKATLAK DA DA SA SETITE CARVULI SME6NI

PRODAJNICI
PRODAJNICI
08.10.2014 7:54 7:54

XAXAA TOOO KAKVO STE MI GO SNIMALI PRILI4A NA IZSIPAN 4UVAL,,, KAKVI TRENEROVKI BE SAMO SLUGUVATE NA AMERIKANO p**alSKATA ARMIQ ,,DA GO NA4UKAM NA GLAVNOKOMANDVA6TIAA V USTATA DA MU GO NA4UKAM

BOKLUCI
BOKLUCI
08.10.2014 7:56 7:56

LIZA4III DANOO BRATUXITE VA IZNASILQT PUBLI4NO AMERIKANSKI PEDERASI

капитан Клос
капитан Клос
08.10.2014 9:12 9:12

Вие дайте да ви нанесът първият удар,пък после нанесете „ответният удар“-армия,пародия на армия.
В тая сакантия,в тая криза,в тая немотия на гол тумбак чифте пищови.

Back to top button