Регион

Димитровградско училище с тестове за чуждестранни ВУЗ-ове

ТестДимитровградското СОУ „Любен Каравелов“ вече е сертифициран център за изпити, с които може да се кандидатства в чуждестранни университети.

Става въпрос за изпити „JetSet“ към Международния център за развитие на образованието къл Лондонската търговско-промишлена камара. В английската столица ще се проверява писменият изпит, а проверката на устния ще прави ръководителят на центъра в „Любен Каравелов“ Мариела Петропулу.

Оценяването е различно от останалите изпити, то е в проценти, а не в точки. Например: до 50% изпитът не е взет, от 50 до 59% – оценката е pass, от 60 до 74% – pass with merit, над 74% – pass with distinction.

Изпитът се заявява 40 дни предварително. След самия изпит в рамките на 48 часа трябва да се върнат изпитните материали, но ако изпитът е в събота тези 48 часа се броят от понеделник нататък. Резултатите се получават до 6 седмици, след като изпитните материали са получени в Англия или до 7 седмици след провеждането.

Самият изпит се проверява чрез специална оптична система, което изключва всякаква субективност при оценяването.

След като изпитите бъдат успешно издържани, се получава сертификат. Той е равностоен на останалите познати тестове – ТОЕFL и Кеймбридж FCE.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
predlagasht
predlagasht
09.10.2014 13:11 13:11

Директора на училището да се изпрати в Лондон за обмяна на опит.

fefefefe
fefefefe
10.10.2014 15:08 15:08

smeshnici 😀

Back to top button