Хасково

ЦИК обяви депутатските мандати от Хасково

ИлюстрацияЦентралната избирателна комисия (ЦИК) обяви днес разпределението на депутатските мандати от 29 МИР-Хасково.

ГЕРБ вкарва двама депутати. Тук водач е Делян Добрев, а втора в листата е Евгения Ангелова. Тя обаче е изместена от преференциалния вот от деветата Таня Захариева, която още не е потвърдила, че иска да влиза в парламента.

БСП има един мандат – тук водач е Чавдар Георгиев.

От ДПС реализираха двама депутати. Водач е Лютви Местан, следван от Мехмед Атаман. Трета е Салиха Емин, която заедно с Местан може да попадне в парламента от Кърджали. Тогава от Хасково в Народното събрание ще са Атаман и четвъртият в листата Кадир Исов.

Един мандат спечелиха и от Реформаторския блок, чиято листа води кметският син Станислав Иванов.

Патриотичният фронт и България без цензура също имат по един депутат съответно Слави Бинев и Борислав Иглев.

Haskovo.info припомня, че в Хасковско ГЕРБ победи 29.684% (34 381 избиратели). Втората политическа сила в региона е ДПС с 17.855% или 20 680 гласоподаватели. „БСП – Лява България“ са трети с 13.889%, а за тях гласуваха 16 087 избиратели. Следват „Реформаторски блок“ с 13.438% и гласували 15 565 човека. Патриотичният фронт взимат 7.498% (8685 гласа), „България без цензура“ – 6.474% (7499).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Успех!
Успех!
10.10.2014 7:33 7:33

С право Кюстендил протестира, но като гледам и в Хасково нещата не стоят по-нормално. Два пъти повече гласове на ГЕРБ, а броя на депутатите един и същ с този на ДПС. Направен е нарочно така закона и нищо не може да се промени,ако законът не се поправи. Аман от лобита и финансови интереси. Сега пък на мястото на Волен Сидеров дойде Бареков. В Хасково се дореди само единия, но в национален мащаб и двамата се вредиха в парламента – фикуси и викачи. Дасе чуди човек къде е ума на българите. Сами отдалечаваме времето,когато ще заживеем като нормални хора. Въпреки всичко промени ще има. Успех на достойните, честни и можещи български граждани!

митко
митко
10.10.2014 9:33 9:33

Браво,феодала се вреди и с депутат.Реформаторския блок ще реформира Хасково от княжество във не знам какво,може би във апанажно владение

Back to top button