Хасково

Анкетират 144 домакинства в Хасковско от понеделник

Статистика144 домакинства в Хасковска област ще бъдат включени в националното анкетно изследване „Европейско здравно интервю – 2014“. То се провежда във всички страни членки на ЕС, съобщиха за Haskovo.info от териториалното статистическо бюро в Хасково.

Изследването е анонимно, започва в понеделник, 13 октомври, ще продължи 3 месеца, а само в областния град ще бъдат посетени 36 домакинства. Анкетьорите от статистиката ще се легитимират със служебните си карти и ще представят официално писмо от Националния статистически институт.

СтатистикаЦелта е да се събере информация за здравето, начина на живот и ползването на здравни услуги от населението. Изследването се провежда на всеки 5 г. по обща методология и единен въпросник във всички държави.

Въпросникът е структуриран в четири модула: Здравен статус – включва въпроси за самооценка на здравето, разпространение на хронични заболявания, физически и сетивни функционални ограничения, непосрещнати нужди по отношение на извършването на персонални ежедневни дейности и такива по поддържане на домакинството, психично здраве. Здравни грижи – ползване на медицински услуги, болнично лечение, обръщаемост към личен лекар, лекар специалист и стоматолог, употреба на медикаменти. Начин на живот – физическа активност, консумация на плодове и зеленчуци, тютюнопушене, употреба на алкохол. Основни социално-икономически характеристики – пол, възраст, образование, икономическа активност и други.

Размерът на националната извадка е около 4500 домакинства, в които ще бъдат анкетирани всички лица на 15 и повече години. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button