Хасково

Млади астрономи се състезаваха за космическата седмица

ПразникМлади хасковски астрономи и деца от хасковски училища се включиха в празника „Намери ме!“, организиран от астрономическата обсерватория при Младежкия център.

Така бяха отбелязани 57 г. от изстрелването на Първия изкуствен спътник на Земята „Спутник 1“ и Световната космическа седмица.

Астрономите от обсерваторията представиха 5 теми в областта на космонавтиката. След това отбори от училищата отговаряха на въпроси, като ползваха информация и от интернет.

Целта бе децата да научат как в ежедневието си ползват достиженията на космическите технологии.

В празника се включиха ученици от ПМГ „Боян Петканчин“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Смирненски“.

 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
10.10.2014 20:29 20:29

АНГЕЛОВА ОТ ОБЩЕЖИТИЯТА ИЗОСТАНА.КАК НЕ Е НАКАРАЛА У4ЕНИЦИТЕ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ И ТУК-СРАМОТА,СИГУРНО РОНИ СЪЛЗИ,ЧЕ И ТУК НЕ СЕ Е ПОКАЗАЛА.ЗАВАЛИЙКАТА,ГОРКАТА,КАК ИЗПУСНА СЪСТЕЗАНИЕТО?АНГЕЛОВАААА,ТИ ОТДАВНА СИ БИТА КАРТА.ПЕНСИОНЕРКА,БАБА ДЪРТОФЕЛНИЦА.ОТИВАЙ СИ ВЕЧЕ,МАХАЙ СЕ,НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА.

въцмутен
въцмутен
11.10.2014 9:16 9:16

Тези от Васил Левски освен да се показват по прояви нищо друго не правят! Сменят директор след директор, пък уроците – някъде в далечното бъдеще! Новата от нищо не разбира и само снове като муха без глава, Там сега Панайотова коли и беси – нали мъжът пак е на власт. А с децата как се държи – не може с думи да се опише. Докога прости и ограничени хора ще диктуват образованието на нашите деца!

Вижте и чуйте!
Вижте и чуйте!
11.10.2014 9:57 9:57

Е ТОВА Е БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ! УЖАС!

Скъпи приятели и колеги учители,знам че след тази публикация никога няма да работя като преподавател. В този момент унищожавам 25 години от своето земно съществуване,което се оказа жалко живуркане в една държава, наречена България ,в едно китно южно провинциално градче- Хасково. След като закриха училището, в което работех дълги години, 5 години съм без работа и не мога да се преборя с корупцията в българската образователна СХЕМА. Няма да изброявам всичките квалификационни к*рсове,които съм завършила и заплатила със собствени средства от заплатата си на микроорганизъм като български будител. Ясно ми е вече,че подобни к*рсове нямат никаква стойност за подобряване качеството на образованието.
Обърнете внимание на тази моя изповед,защото и моето търпение има лимит,а скоро и лимитът на търпението на българските родители ще се изчерпи.
Най-напред ще ви припомня един цитат от повестта на Любен Каравелов “Маминото детенце”: “-Бобайко,дай и на мене ракийка-казал Неновият наследник… -Пийни си,сине,пийни си, маме.Ако ти тегли сърцето…”.
На второ място ще привлека вниманието на всички върху рекламата на едно училище в Хасковско,публикувана в социалната мрежа :”Училище- пазител на традициите,база за развитие на новаторски идеи-училище с поглед към бъдещето…”.
Ще ме попитате каква е връзката между двата цитата ? Веднага ще ви светна по въпроса.
На 04.09.2014 година ,аз,Снежана Йорданова Димова, смачкана от мизерията и безработицата, вдовица с едно дете, отидох да си подам документите на обявеното вакантно място в това така креативно школо. В 8.30 часа СУТРИНТА в канцеларията,където по всички правила трябва да има служител,който да приема документите на кандидатите,видях това, което ще публикувам и ще видите по-долу.Втрещих се,не изцъклих се е по- точната дума от това, което видях!Търпеливо чаках повече от половин час някой да ми приеме документите. Когато възроптах,изпаднах в още по- конфузна ситуация-навикаха ми се, че им преча да работят. Адреналина на обидата ми се покачи от факта, че започна да ми крещи един ЦИГАНИН,заемащ незнайно каква длъжност в училището.
Към тази изповед прилагам снимка на работната обстановка ,която заснех докато чаках и за по- голяма достоверност входящия номер,под който бяха заведени моите документи. А сега ще се обърна към големия български писател Любен Каравелов,дано ме чуе в отвъдното,ако не дано ме чуят живите учители,будители,министри,граждани и не на последно място РОДИТЕЛИ : “Колега Каравелов,можеш да се гордееш,че “ пре*иваващите” в това училище са чели внимателно, но избирателно Вашата творба.
Препрочитали са я, тя явно е станала тяхна настолна книга. Дано възпитаниците на училището, не са носители и пазители на традицията на Вашия герой Николчо.
Тежко на България,ако има толкова Николчовци!!!
Заявявам отговорно,че тази моя публикация ще стане достояние до всички инстанции и медии.
НЕ СЪЖАЛЯВАМ,АКО СЪМ ЗАСЕГНАЛА НЯКОГО !

Работната обстановка, която заварила Снежана при подаването на документите от последното и кандидатсване/сн. читател/

Още по темата:

Честит празник, скъпи учители!

Лютви Местан към учителите:Срещата ми с вас е най отговорна в кампанията

Намаляване на часовете на учителите предлага доц. Герджикова от Реформаторския блок

Търсят спешно мъже учители

РИО – Пловдив търси учители за предстоящата учебна година

Свободни места за учители обявиха в Община Димитровград

Броени дни до 15-ти септември: Спешно се търсят учители

Идва учебната година, обявиха свободните места за преподаватели в Кърджалийско

Недоволство зрее сред учителите

Коларова: Учителите ще получат увеличение на заплатите

Предлагаме ви да видите:

Жеравна – Скок във времето II част -26/27/28 септември

Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 8

–––––––––––––––––––––––––––

Реклама

Голям Балама- 09-10-2014 19:25

+96

-1

България си отива…От две години Ви го пиша. Продадохте се на изборите за по 30 – 40 лв, но не продадохте само себе си, а продадохте бъдещето на децата си, които уж толкова%

Анонимен
Анонимен
11.10.2014 13:08 13:08

Вън некадърните екперти на РИО Хасково. Подмяна на всички нагласени, платили за поста си директори! Образованието няма нужда от парашутистите спуснати по партийна линия, нито от некадърните помощник-директори и мързеливи „наши“ и „ваши“ хора в администрациите по училищата. Всеки да си гледа работата, за която му се плаща.Оставете учителите да си гледат уроците, а не да вършат вашата административна работа!

Другата страна на монетата
Другата страна на монетата
11.10.2014 19:14 19:14

А тези т.н. наречени учители, които не си гледат работата и разчитата само на домашни за родители! За тях какво да кажем? Нормално ли е в час по английски език да се пишат по дв реда – записана е асмо домашната за следващия път. Пък тази домашна е от по 2-3 страници. Помагалата остават празни – да ги попълват родителите през лятото с децата. А иначе през годината явно е модно да се преписва учебника по английски, че да има какво да се работи през лятото! По български и мателатика е същото – така наречените „ключета“ явно са за заключване на ученици и родители да не би да избягат събота и неделя от уроците, например някъде навънка в слънчевото време. Защо не се работи в час в тези сборници? Или е по-лесно да се дават по 2-3 страници за домашна за събота и неделя. 2- страници от това, 2-3 от онова, поне по един преразказ, диктовки, езикови задачи и то току виж съботата и неделята не стигнала. Пък после въпросните госпожи се карат на децата колко са несериозни и идват без всички домашни. Тю колко работни били тази учители. Добре, че са родителите да си учат децата. То по тази логика защо да ги пращаме на училище? Да веземем в къщи да си ги попълваме тези помагала и сборници! И да ги парщаме само да им проверяват домашните и да им се карат! Така -а!

Back to top button