Регион

БЧК награди харманлийска забавачка

Басейн, архивЦелодневната детска градина „Детски свят“ в Харманли е едно от четирите учебни заведения в страната, наградено по случай 50-годишнината на Водноспасителната служба на БЧК. Грамотата бе връчена на официална церемония в столицата.

Детската градина спечели отличието за успешно проведената образователна  програма „Дръж под око“, информира директорката на детското заведение Мария Желязкова, която е и заместник председател на общинската структура в БЧК-Харманли. Програмата бе насочена към  близо 100 родители на деца от 3- до 6-годишна възраст. Те получиха знания и умения как малчуганите да бъдат в безопасност във водни басейни.

Обучението бе организирано с активното участие на хасковското дружество на водните спасители, едно от най дейните в страната, с принос за намаляване на водния травматизъм. През последните години доброволците на дружеството са обучили над 500 деца от 3 до 6 клас, организирали са множество състезания, празници на водните спортове, демонстрации по водно спасяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button