Хасково

7 млади есеисти посетиха Европарламента

МладежиГЕРБ-Хасково изпрати седем младежи в Европарламента. Това са: Христо Радев, Димитър Ряпов, арх. Стела Иванова, Теодора Пешева, Венелина Петрова, Ева Иванова и Милена Иванова.

Те са отличени в конкурс за есе „Защо ще гласувам“, който се проведе преди изборите за Европейски парламент през май тази година. Конкурса бе под патронажа на евродепутата от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев. В него участваха 46 младежи от цялата страна.

В рамките на тридневното си посещение групата от Хасково участва в семинар на тема „Комунизмът и несломимия човешки дух“. В работата на форума се включиха и евродепутатите от ГЕРБ – Андрей Ковачев, Мария Габриел, Ева Паунова и Владимир Уручев.

Младежите са впечатлени от разказа за несправедливото осъждане на единия от лекторите – 93-годишният Дянко Марков, бивш военен летец политически дисидент. Лектор бе още Едвин Сугарев. Режисьорът Евгени Михайлов също бе сред участниците в семинара. Той представи непоказвани до сега кадри от протестите пред Народното събрание от 14 декември 1998 г.

Младежи   Младежи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button