Хасково

Хасковски магистрати повишиха квалификацията си в серия обучения

ПресконференцияСъдиите и съдебните служители от Административен съд – Хасково повишиха квалификацията си след серия от обучения.

Пресконференция

Теодора Точкова

Това стана благодарение на реализиран проект на стойност 143 524 лв. Днес бе дадена и заключителна пресконференция от ръководителя на проекта Кирил Арнаудов, председателят на Хасковския административен съд Теодора Точкова, и. д. председателят на Административен съд – Смолян Добринка Грибачева и зампредседателят на Административен съд – Пазарджик Десислава Кривиралчева. Бенифициент е хасковският съд, а тези в Пазарджик и Смолян са партньори.

Съдия Точкова отчете, че дейностите по проекта са изпълнени на 100%. Проведени са 4 семинара, на които съдиите и съдебните служители са се обучавали на възлови закони, европейско право, практиката на Европейския съд по защита правата на човека, както и сверяване на стандартите, жалонирани в съда в Страсбург. Организирани са 3 кръгли маси, на които е обсъждана дейността на трите съдилища.

Едно от важните обучения е и това за обслужване на чужди граждани и хора с увреждания.

Резултатите от проекта са събрани и издадени в наръчник с общите решения по обсъжданите проблеми. Той ще се разпространи между съдилищата.

Пресконференция   Пресконференция
 Пресконференция  Пресконференция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
555
555
17.10.2014 13:27 13:27

Как пък да не повярваме, че са се повишили. Точно в административен съд… Защо ни лъжете. Точкова ли е станала по-знаеща, или някоя от другите, дето в залата говорят на диалект…

Back to top button