Регион

„Съдилището“ с голямата награда на „Златна роза“

НаградиФилмът „Съдилището“ на Стефан Командарев, сниман и в Хасковско, спечели наградата за най-добър игрален филм, а Асен Блатечки спечели наградата за най-добра мъжка роля с образа на Митьо на фестивала „Златна роза“.

Докато част от екипа на „Съдилището“ представяше филма на фестивала във Варшава, друга част се изяви на „Златна роза“. На Асен Блатечки се падна честта да получи и двете статуетки – още от сцената той се обади на режисьора и продуцент Командарев, който благодари на целия екип.

„Съдилището“, подобно на своя предшественик – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, се появява, за да разкаже една от многото човешки истории, които режисьорът чува в своите пътувания из България и по-специално в Родопите.

Сложните отношения между баща и син, цената на оцеляването и пътят от греха към опрощението – всички те са обединени от скала, наречена Съдилището. Филмът е заснет на уникални места по върховете на планината. Голям екип от каскадьори са помагали на актьорите за спиращите дъха сцени. Пълнокръвните образи са пресъздадени от Асен Блатечки, звездата на сръбското кино Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев – Зуека, Параскева Джукелова и Христо Мутафчиев.

„Съдилището“ ще е по кината от 21 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button