Спорт

Григор срещу Бердих в шампионски сблъсък за нова титла

Григор Димитров„Шампионите се завръщат“, гласеше мотото на турнира в Стокхолм, а именно шампионите от последните две издания ще се изправят един срещу друг в спора за трофея на „If Stockholm Open“, съобщава TennisKafe.com.

Защитаващият титлата си Григор Димитров се наложи с 6-3 7-5 над Бърнард Томич, а победителят от 2012 г. Томаш Бердих надигра Матиас Бахингер със 7-6(7) 6-4.

Срещата е в неделя, когато от 16 ч. българско време ще бъде дадено началото на финалния сблъсък.

Двамата са изиграли четири официални срещи помежду си, а Григор не само има предимство от 3-1 победи, но е спечелил и единствения им мач в зала до този момент – 4-6 6-3 6-4 в Ротердам през далечната 2009 г. Три години по-късно българинът нанесе нова загуба на Бердих на Мастърса в Маями, а през този сезон двамата си размениха по една победа на клей – 3-6 6-3 6-2 за чеха в Мадрид и реванш за Димитров с 6-7(3) 6-2 6-2 седмица по-късно в Рим.

Ако хасковлията успее отново да преодолее Бердих, ще вдигне в ръцете си своята шеста титла на ниво АТР и чек за 94 500 евро от наградния фонд, а освен това ще защити спечелените 250 точки от миналогодишното издание на турнира. Евентуален триумф би означавал и скъсяване на разликата между него и останалите претенденти в битката за едно от оставащите само три места на Мастърса на осемте най-добри в Лондон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
KORENJAJK HASKOVLIJA
KORENJAJK HASKOVLIJA
18.10.2014 21:53 21:53

DAVAI GRISHA, SMA4KAI GO TOJA BERDIH!!!!TI ZASLUGAVASH PAK TAZI TITLA;USPEH!!!

Back to top button