Хасково

Хасковлии се жалват от краставици с нафта на пазара

ПроверкаХасковлии се жалваха пред Haskovo.info, че на зеленчуковия пазар в областния град се продават краставици и други продукти, залети с нафта при съботното наводнение.

Една от тях е Румяна Райчева, която днес приготвила таратор с краставици от пазара. „Като го опита дъщеря ми каза, че й пари на гърлото и й мирише на машинно масло. Бях измила краставиците, но след това като ги подуших наистина миришеха на нафта“, разказа Райчева.

ПроверкаДиректорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Кирил Делчев заяви, че при тях също има постъпили сигнали от граждани. От събота са сформирани два екипа, които проверяват търговците на пазара.

Началникът на отдел „Контрол на храните“ д-р Олга Господинова каза, че още в събота е дадено предписание на ръководството на пазара, тържището да бъде изчистено и дезинфекцирано. По нейните думи това е изпълнено в неделя.

От ОДБХ продължиха с проверките и днес. Д-р Господинова уточни, че ако бъдат открити зеленчуци, полети с нафта, на тях ще бъде наложена възбрана, а търговецът ще бъде глобен от 500 до 2000 лв.

Една от търговките не можа да докаже произход на 14 кг. краставици, на които бе наложена възбрана, а жената ще отнесе глоба от 500 лв.

И днес из пазара продължаваше да се носи миризма на нафта. Haskovo.info припомня, че при съботния порой беше залята бензиностанция и котелното на ОУ „Климент Охридски“, откъдето из града се разляха тонове нафта.

Проверка Проверка
Проверка Проверка
Проверка Проверка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хаха
хаха
27.10.2014 18:40 18:40

Да не се чудят „Климент“ къде им е нафтата …В зеленчуците на пазара е.Ха ха…

Анонимен
Анонимен
27.10.2014 18:44 18:44

Малко им са 500лв.глоба.Това са обиржии,прекупвачи,крадци затова и цените са такива.Всеки ден да ги глобяват …

Valq
Valq
27.10.2014 22:15 22:15

Хора кво ходите да им купувате на тея „нафтените“ краставици.Не ходетее!!!Ще си стоят там по цял ден без клиенти!!! И няма да може да си ги пробутат на хоратаа!!!

MUN4O
MUN4O
27.10.2014 23:24 23:24

KOGO PROVERIAVATE I KAKVO PROVERIAVATE GOSPODA SPECIALISTI VREMENNO IZPALNIAVASHIA KMET NA HASKOVO ZLATIMIR JELEV NAKOGOTO SA KRASTAVICITE I DOMATITE OT ORANJERIATA V JALTI BRIAG ILI POMACITE OT PAZARA KOITO NI GI PRODAVAT ILI VRA4KATA NA KMETA VENETA PROVERIAVATE.k*rUMPIRANI MRASNI KOPELETA ZASRAMETE SE I SI VARVETE DOKATO NE E STANALO KASNO

гражданка
гражданка
28.10.2014 9:09 9:09

Всички които не са производители вънка от пазара.Защо обикалят всеки ден бачаджийките,да проверяват от къде е стоката както в магазините,не да чакат да им напълнят чантичките!

Панчо
Панчо
28.10.2014 9:54 9:54

Голяма краставица с нафта хапни- голяма дума не казвай!

Back to top button