Регион

„Амейзинг“ и Клуб „50+“ с призове от Балканската танцова спартакиада

СпартакиадаСедемте момичета от балет „Амейзинг“, заедно със своите хореографи Даниела Христонова и Виктор Алеков, както и мажоретките от Клуб „50+“, с ръководител Валя Бозалиева, отново дадоха повод на любимчани да бъдат горди, съобщават от пресслужбата на община Любимец.

Причината е доброто представяне на двете групи в дните от 24 до 26 октомври в Балканската танцова спартакиада за купа „Търновска Царица“.

СпартакиадаВ рамките на трите дни, младите танцьорки представиха общо 8 танца в различни стилове, а Виктор Алеков – Световен шампион по спортни танци (Москва 2014), се изяви със солови изпълнения и получи заслужено първо място. Равносметката от участието на балета е едно първо място с танца „Джанъм Джанъм“, две трети за груповото изпълнение на „Блясък“ и „Полъх от Ориента“, две трети места за солови изпълнения „Цвете от Ориента“ и „Обсебена“, трето място за танца „Диви“ в стил Бели денс и две четвърти за груповия танц „Добре дошъл в Бурлеска“ и „Боле чудиан“.

Танцьорките от Клуб „50+“ се представиха с два танца и получиха първо място за своето изпълнение.

„Усилната подготовка и часовете, прекарани в репетиционните зали дадоха своя резултат. Доволни сме от представянето на участниците“, споделиха ръководителите на групите.

В Балканската спартакиада, която е с международно участие, се представиха над 600 танцьори и 34 групи от различни възрастови групи. Призовите места са още едно доказателство, че подготовката на колективите от читалище „Братолюбие-1884“ е на добро национално ниво.

 Спартакиада  Спартакиада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button