Хасково

Добри Беливанов награди двама учители-творци

НаградиОбластният управител Добри Беливанов награди навръх Деня на народните будители двама преподаватели от Хасковско, които участваха в шестия национален конкурс за учители-творци, а творбите им влязоха в сборника „На границата на мълчанието“.

Това са: Боряна Станева от ОУ „Любен Каравелов“-Свиленград и Снежана Белчева от СОУ „Христо Ботев“, с. Караманци.

Церемонията по награждаването на победители се проведе в Хасково и на нея присъстваха още замобластните управители Иван Станчев и Йонко Гюдженов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов и членове на журито с председател проф. Боян Биолчев.

Тази година конкурсът се посвещава на 100-годишнината от рождението на големия български писател Павел Вежинов. В негова чест за пръв път имаше и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на един от известните му романи – „Бариерата“.

Победител в категорията за стих е Филип Кабакян с „Наводнение“ от ОУ „Христо Смирненски“, с. Ново село, Пловдив. Първенец за разказ е Георги Богданов с „Рицарски доспехи“ от Гимназията за изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“, София, а за есе – Румен Димитров с „Квантова теория за щастието“ от 96 СОУ с изучаване на чужди езици „Л. Н. Толстой“, София.

В категорията за дебют наградата отиде при Лъчезар Селяшки за стихотворението „Книжни лястовици“ от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Сатовча, Благоевград.

Гостите бяха поздравени с изпълнения на младите певици от ОУ „Св. Климент Охридски“, а откъси от наградените творби чете актьорът Стефан Цирков.

Награди   Награди
 Награди  Награди
 Награди  Награди
 Награди  Награди
 Награди  Награди
 Награди  Награди

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button