Хасково

Барелеф на Паскалев и ресторант откриха в гимназията по туризъм

ГимназияБарелеф на патрона си Александър Паскалев и учебен ресторант откриха в хасковската Професионална гимназия по туризъм.

ГимназияАвтор на барелефа е скулпторът Господин Тенев-Гуспата, а ресторантът е изграден и оборудван с близо 100 000 лв. Парите са по спечелен проект от гимназията по Националната програма на Министерството на образованието и науката за модернизиране на системата на професионалното образование, обясни директорът на „Александър Паскалев“ Пенка Георгиева. В ресторанта практика ще карат гимназистите, готвени за ресторантьори и хотелиери.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Добри Беливанов, замобластният Иван Станчев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов, бивши учители и директори на гимназията, която празнува 50-годишен юбилей.

Цялата седмица е наситена със събития от програмата за „Паскалевите дни“, а във връзка с годишнината на 7 ноември от 18 часа в читалище „Заря“ ще има юбилеен концерт.

Професионалната гимназия по туризъм носи името на Александър Паскалев от 2008 г., а сега се навършват 135 г. от рождението на първия български книгоиздател.

Гимназия  Гимназия 
 Гимназия  Гимназия
 Гимназия  Гимназия
 Гимназия  Гимназия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читател
читател
05.11.2014 8:29 8:29

Който е успял да го направи това-Голямо Браво.Само ако знаете , какво беше преди този ресторант-едно ниско мазе
….Много , ама много работа е свършена

Back to top button