Регион

Теглят 3.5 млн. кредит за ново кръгово и булеварди в Димитровград

СтроителствоТегленето на кредит в размер на 3.5 млн. лв. от община Димитровград бе подложено на обществено обсъждане, във връзка с постъпило искане от кмета Иво Димов.

Парите ще са за изграждането на ново кръгово движение на бул. „Димитър Благоев“ в района на новата автогара, рехабилитация и реконструкция на участък от самия булевард, както и такава на бул. „Стефан Стамболов“. Предвижда се и реконструкция на тротоарно пространство, северно от бул. „Благоев“ от ул. „Иван Вазов“ до бул. „България“ и предгаровото пространство.

СтроителствоЗамкметът Яшо Минков и началникът на отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“ в общината Клавдия Тончева обясниха, че новото кръгово ще позволи на автомобилите, спускащи се от жп надлеза да завиват наляво. Отделно ще бъде разширено и изместено на изток кръговото пред спортна зала „Младост“.

Срокът на погасяване на кредита е до 5 г. с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части. Максималният годишен лихвен процент е до 7.5.

Сега предстои внасянето на кметското предложение за разглеждане в общинския съвет. Ако всичко върви гладко строителните работи трябва да завършат до октомври 2015 г.

Очакванията са източната тангента на жп надлеза да бъде пусната за автомобили до края на годината, съобщиха от общината. Сега Димитровград продължава да е разделен на две, а автомобилния поток минава по околовръстния път.

 

 Строителство Строителство 
 Строителство  Строителство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
25.11.2014 18:22 18:22

Защо ли не направят всичко наново в тоя град с пари назаем? Малко ли пари влизат в общината, че и да тегли милиони заеми?Нали хората трябва да ги връщат тия пари. Там откъдето общината би трябвало да печели са сложени определени частни фирми и после ще се теглят милиони заеми, които да се връщат с лихви за нещо, без което хората са нямали особен проблем досега.

Back to top button