Регион

Диляна Никифорова журира на „България танцува“

Диляна НикифороваПрима балерината на Софийската опера и балет д-р Диляна Никифорова ще е председател на журито на Деветия фестивал „България танцува“ в Димитровград.
 
Членове на журито са: проф. Антон Андонов, ръководител катедра в АМТИИ-Пловдив, доц. Желка Табакова, също от пловдивската академия, балетният педагог Нина Козина и балетистът Велизар Василев.
 
Танцовият форум ще се проведе тази събота и неделя в спортна зала „Младост“, където се очакват най-добрите 30 колектива от цялата страна с близо 800 танцьори. Над 520 пък са танците, които ще бъдат изпълнени през двата фестивални дни, съобщи за Haskovo.info моторът в организацията на „България танцува“ хореографът на „Галаксико“ Тихомир Митев.
 
Девет стипендии за даровити деца от МОН ще получат призьорите в горна възрастова група в танцовите стилове: класически балет, характерни и съвременни танци. 
 
Награждаването на победителите ще е след всеки танцов стил, а Купата на кмета ще бъде връчена в неделя вечер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button