Хасково

Съдии и прокурори със 7 лекции в Езиковата

ЕзиковаХасковски съдии и прокурори стартираха пилотна образователна програма с ГПЧЕ „Асен Златаров“, в която предстои да бъдат изнесени 7 лекции пред гимназисти от 10 клас.

ЕзиковаДнес инициативата бе открита от председателя на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова и директора на Езиковата Пенка Делиева. Те обясниха, че програмата е в резултат на подписано споразумение между ВСС и МОН и се провежда в цялата страна. ГПЧЕ е избрана за пилотно училище, защото вече има традиции в работата със съда, където тази година бяха проведени симулативни процеси.

Тянкова заяви, че целта на проявата е да се вдигне имиджа на съда, а и повиши правната култура на младежите. Делиева благодари на съда и подчерта, че гимназистите посрещат с интерес проявите.

Първа лекция в часа по „Етика и право“ пред 10 Е клас изнесе съдия Стратимир Димитров, бивш възпитаник на гимназията и прокурор Елеонора Иванова. Темата бе „Разделение на властите според Конституцията на България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет“.

Останалите лекции ще бъдат изнесени до края на годината. От януари до май 2015 г. предстоят други инициативи: викторини, открити уроци, посещения на съдебни заседания и симулативен процес.

Езикова   Езикова
 Езикова  Езикова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
06.11.2014 17:12 17:12

Така се прави. Така се изгражда доверие

8ujk
8ujk
06.11.2014 18:41 18:41

Браво! Добра идея! Дано и учениците я разберат, защото днешното поколение е ….

Back to top button