Хасково

Двама гледат „Севилският бръснар“ с един билет в Нощта на театрите

ТеатърХасковският театър „Иван Димов“ организира серия прояви за Нощта на театъра на 15 ноември.

В 18 часа ще има ретроснимки с ретрокостюми от гардероба на театъра или от личния гардероб, театрален грим, ретромузка, снимки с актьорите от театъра – всичко това ще е във фоайето на театъра.

Час по-късно ще е представлението на театралната шега по Бомарше и Чезаре Стербини – „Севилският бръснар“. Постановката е на Юрий Дачев. С един билет от 5 лв. ще гледат двама зрители.

От 20.30 часа ще се разиграват етюди на сцената от зрители от публиката, с участието на ученици от Театралната школа при Младежки център-Хасково с ръководител Румяна Георгиева. Водещ ще е актрисата Ваня Шекерова.

Нощ на театрите е част от платформата Европейска нощ на театрите. Проектът стартира в Хърватска през 2008 г. Поетапно към инициативата се включват Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Черна гора и Чехия. Форматът събира хиляди почитатели и зрители и се превръща в национално събитие. Предстои една магична, празнична и различна нощ.

 Театър  Театър

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Biki
Biki
07.11.2014 8:18 8:18

Каква е цената за трима? Питам защото имам две приятелки и не мога да оставя едната. Освен това съм ходил в Белгия в ноща на театрите и там е напълно безплатно. Защо тук има такава такса 5 лв. за двама?

Милка
Милка
07.11.2014 8:43 8:43

Аз съм ходила на театър в Чехия в ноща на театрите и там е безплатно. Какви са тези 5 лв. и в кой хасковски джоб пак влизат? Като искате да сте европейци вижте как е в Европата, хората един път в годината гледат безплатно. Измислили сте глупости двама с един билет, ами както са писали преди са трима? Или хора които са самички без половинки? Толкова ли сте гладни, че веднъж поне не може да не вземете пари на хората?

Hasan
Hasan
07.11.2014 8:46 8:46

V Avstria e bezplatno. Smeshni stavate za 5 lv.!

тони
тони
07.11.2014 19:27 19:27

Не само в другите страни е безплатно,а и в България. В Пловдив в ‘Нощ на музеите и галериите“, входа е свободен за всички музеи и галерии. Но в Хасково трудно се дава нещо даром. Жалко е, а това е един добър начин да се популяризира театралното изкуство.

Back to top button