Хасково

Учебна евакуация и гасене на пожар в „Шандор Петьофи“

ЕвакуацияУчебна евакуация по плана за бедствия и аварии съвместно с пожарната направиха тази сутрин от хасковското ОУ „Шандор Петьофи“.

Малко преди 9.30 часа с вой на сирена над 400 ученици бяха евакуирани от сградата на училището. Децата бяха изведени от учителите на двора, където пристигна и пожарната.

Огнеборците смесиха в специален съд бензин и нафта и ги запалиха. Учениците получиха инструкции какво да правят при пожар и да не се опитват сами да гасят, а да изчакат пожарната.

Трима ученици пък демонстрираха гасене на огън с пожарогасител: Иван Петров от 6 клас, Данаил Димитров (5 клас) и 7-класникът Марин Стефчев.

В „Шандор Петьофи“ имат и занимания по гражданска защита в часа на класа. Уроците са за всички видове защити: при пожар, земетресение, наводнение, както и по безопасност на движението.

 Евакуация  Евакуация
 Евакуация  Евакуация
 Евакуация  Евакуация
 Евакуация  Евакуация
 Евакуация  Евакуация
 Евакуация  Евакуация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button