Хасково

Стартира Детска полицейска академия

Илюстрация165 деца от Свиленград, Любимец и Хасково стартираха традиционната Детска полицейска академия. Първите занятия на малките кадети са по случай празника на Българската полиция – 8 ноември.

ИлюстрацияДнес малчуганите ще придобият първите си знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие. От своите обучители – инспектори Детска педагогическа стаи и полицейски инспектори, те получиха полицейски жилетки и работни тетрадки.

За 12-те години работа с деца, целта на Академията е да утвърди ценностно отношение на децата към закона и законосъобразно поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности.

Важна цел на преподавателите е кадетите да се научат да работят в екип и да се грижат за другите. Обучителите целят създаване и реализиране на модели за превенция на агресивното поведение, насилие и асоциални прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button