Регион

Хванаха 115 фалшиви часовници и лекарства на границата

ЧасовнициФалшиви ръчни часовници и лекарства без документи за произход задържаха тази нощ митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На пункта  пристига автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Митническите служители селектират автобуса за проверка, при която се установява, че в багажа на румънска гражданка се съдържат 115 ръчни часовници с марките Bvgari, Tag Heuer, Armani, Calvin Klein. От личните обяснения на дамата става ясно, че  часовниците са закупени изгодно от Турция и са предназначени за продажба в Румъния.

Стоката е задържана поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 608/2013 на ЕС и Закона за марките и географските означения.

В същия автобус от друг пътник, турски гражданин, митническите служители са задържали 58 броя опаковки лекарствени средства за лечение на очни заболявания. Пътникът е декларирал пренасянето на хапчетата, но не е представил необходимите документи, доказващи произхода на стоката.

Часовници   Часовници
 Часовници  Часовници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hjk
hjk
12.11.2014 11:56 11:56

i minaha nad 1000 kg narkotik

Back to top button