Хасково

Закопчаха баща и син за над 112 кила хероин, вкарани през зелена граница

ХероинБаща и син от Свиленград са задържани за 112.320 кг. хероин, открити край с. Щит на метри от границата с Турция, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Със 72-часова мярка за задържане са 60-годишният Сребрю Сребрев и Михаил Сребрев на 32 г. Предстои искането за постоянна мярка за задържане.

По цени на съдебната система хероинът е на стойност 13 478 400 лв. и е пренесен през зелена граница от Турция и е бил предназначен за Западна Европа. В специализираната операция са участвали охранителна полиция, гранични полицаи и ДАНС.

ХероинАкцията е проведена в нощта на 10 срещу 11 ноември по получен сигнал. Дрогата е открита в депо, прикрито под храсти в силно пресечена местност на 15 – 20 метра от 309-та гранична пирамида, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района и под нейното прикритие са се занимавали с дрогата. Лазаров отчете, че успешната акция по задържането на огромното количество дрога е в резултат на активните мерки на министерството срещу наркотрафика. По неговите думи заради засилените мерки по ГКПП в страната пренасянето на дрогата е започнало да става през зелена граница.

Сребрю Сребрев е излежал 17-годишна присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, телефони и симкарти.

Продължава работата по образуваното вчера досъдебно производство.

Лазаров съобщи, че от началото на годината на територията на България са задържани около 1 т. хероин, 0.5 т. синтетични наркотици, над 100 кг. кокаин и над 50 т. марихуана и канабис.

 Хероин Хероин 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
9876
9876
12.11.2014 19:33 19:33

Тоя с големите уши-дедовото де,къв х*й държи там?Нали вече не е глав.сек на МВР,АЙДЕ ПЪТЯ ПРИ ДЕДО СИ да кльопа париците от краденото досега…

Back to top button