Хасково

Военните стартираха програма „Родолюбие“

ПрограмаНационална програма „Родолюбие“ (2014 – 2016) стартира Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ при Министерството на отбраната.

Програмата бе представена в ДНА-Хасково от заместник изпълнителния директор на агенцията Ивелин Николов. Той подчерта, че такава програма е нужна заради занемареното родолюбиво патриотично образование в България. Целта е военните клубове в страната да разработват проекти, съвместно с военно-патриотични съюзи и сдружения на резервисти. Проектите трябва да са насочени към родолюбиво-патриотични и културно-информационни дейности.

„Родолюбие“ стартира пилотно за 10 града, сред които сега не е Хасково, но Николов изрази надежда, че той ще бъде включен за 2015-а. Финансирането идва от бюджета на военното министерство и сумата за тази година е 92 000 лв. За догодина са предварително заложени 450 000 лв., а за 2016-а – 600 000 лв., но парите трябва да бъдат утвърдени.

През юни министърът на отбраната ще направи оценка за пилотното начало на програмата и ако е доволен ще я продължи.

Николов похвали базата на хасковския клуб в сравнение с тази в Момчилград и Крумовград, които посети по-рано.

 Програма  Програма
 Програма  Програма

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.11.2014 9:14 9:14

Тоо п**ал Станчев ко са хили там?

Back to top button