Хасково

Спасиха 34-годишна от инфаркт в хасковската болница

Болница34-годишна жена от Харманли е била спасена от инвазивните кардиолози в МБАЛ „Хасково“, съобщиха от болницата.

Младата жена е постъпила в прединфарктно състояние. Лекарите е трябвало веднага да решат дали да се опитат да й поставят стент или да я транспортират до университетски център, където има и кардиохирургия. Специалистите обаче решили да действат веднага, защото имало риск жената да не понесе транспортирането.

След 70-минутна манипулация, водена от д-р Севдалин Топалов, в която на Д. М. бил поставен стентът, животът на пациентката вече е вън от опасност и тя се възстановява. Д-р Топалов заяви, че жената ще има нормален живот. На нея й е поставен последно поколение стент.

Специалистите обясниха, че е изключителна рядкост 34-годишна жена да изпадне в прединфарктно състояние. Д-р Топалов подчерта, че в последно време възрастовата граница при инфарктите пада и има пациенти по на 30 г.

От началото на годината през хасковската инвазивна кардиология са преминали 976 пациенти, от които 200 с инфаркт.

Болница  Болница

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлийка
хасковлийка
13.11.2014 17:07 17:07

Хвала и поклон пред докторите!

хасковлийка
хасковлийка
13.11.2014 17:07 17:07

Хвала и поклон пред докторите!

Анонимен
Анонимен
13.11.2014 21:13 21:13

Всички хирурзи в Хасково са много добри, моя батко го спасиха от сигурна смърт през лятото, върнаха го от оня свят за два дена, добре, че попадна в ръцете на докторите от хирургия, д-р Желязков, д-р Георгиев и д-р Мутафчиев!Благодаря Ви!

Хасковец
Хасковец
13.11.2014 21:57 21:57

Батеее, коя е тази звезда от последната снимка ?
Чак ми се прийска да влезна в болница !

Back to top button