Спорт

Наказаха Елена Станкова за 1 мач, „Хасково 2012“ подаде жалба

Баскетбол, архивНаказание да не води отбора в една среща и глоба от 1000 лв. бе наложено от ДАС на старши треньора на баскетболния „Хасково 2012“ Елена Станкова.
 
Санкцията е заради отправени заплахи към съдията на мача с „Нефтохимик 2010“ Татяна Вълчева, се съобщава на сайта на баскетболната федерация.
 
От ръководството на „Хасково 2012“ веднага подадоха жалба срещу това решение до председателя на НБЛ инж. Петър Георгиев и президента на БФБ Георги Глушков.
 
„Начинът, по който бе изсвирен мачът в Бургас, и по който бе ощетен отборът ни, всичко това продиктувано от старши съдията на двубоя Татяна Вълчева, силно ни разтревожи. С поредица от отсъждания в наша вреда, Вълчева опорочи мача, насложи силно напрежение в отбора ни, което ни постави в ненормална и непрофесионална обстановка на работа. Още преди двубоя тя започна да атакува старши треньора на отбора ни Елена Станкова със следните реплики: „Бъди внимателна с поведението си, да не започнем с техническите нарушения“, се казва в жалбата на клуба.
 
„След завършване на срещата ми се наложи да проведа дълъг разговор с майката на Ралица Нанева, след което видях, че Татяна Вълчева е все още на секретарската маса. Отидох при нея, заедно с главния мениджър на клуба Николай Петров и в присъствието на спортния директор на клуба Станислава Станкова, като се опитах да й анализирам житейските последствия от нейното поведение. 12 г. работих с подрастващи и бях изградила шампионски отбор в „Академик“ (София) и след това „Академик 2003″. Дадох на българските национални отбори 8 национални състезателки. В тези години Татяна Вълчева прохождаше в съдийството. Но единствената отличителна черта, която остави в мен в годините, е тенденциозното отношение, което проявяваше към мен и дъщеря ми. Обясних на Вълчева, че тормози мен и детето ми толкова дълъг период и се опитах да й дам отправна точка, че тя също има дъщеря, че житейското колело се върти, че със сигурност ще се намерят хора, подобни на нея, които ще тормозят и нейното дете, и чак тогава се надявам тя да разбере поведението си. По жалбата, която е подала срещу мен към ДК, разбрах, че Татяна Вълчева не е проявила интелигентност да разбере същността на думите ми с цел да лимитирам нейния житейски негативизъм“, разказва за случилото се Елена Станкова.
 
От клуба съобщиха, че баскетболистките са крайно мотивирани да победят „Рилски спортист“ (Самоков) тази събота от 17.30 часа в зала „Дружба“. Ако жалбата на „Хасково 2012“ не бъде уважена тимът ще бъде воден от Станислав Станков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mi6ociiiiii
mi6ociiiiii
13.11.2014 23:17 23:17

abe sme6kiii menijara-po golqma podloga nqma kak da sa6testvuva,i da6terq i tazi svinq savsem se samozabravq

Back to top button