Хасково

Хасковлията се чувства дискриминиран

АнкетаХасковлията се чувства дискриминиран по различни признаци, сочат първоначалните резултати от проведената днес анкета в центъра на областния град.

Инициативата бе организирана по повод Световния ден на толерантността – 16 ноември от Общински младежки парламент.
Основата на кампанията бе попълването на анкета от гражданите на Хасково, с цел проследяване на мнение по темата и до каква степен са толерантни хасковлии. Участниците получиха стикер с логото на кампанията.

АнкетаВъпросите бяха разделени на две групи. Лицата над 17 г. отговаряха: Някога чувствали ли сте се дискриминиран? (с много положителни отговори), Дистанцирате ли се от хора с различна етническа принадлежност?, Ако сте на по-висш пост в някоя фирма, бихте ли имали против да контактувате с персонала – чистачи, портиери, охрана, служители на по-ниско ниво?, Пълна жена падна на улицата. Ако физически можете, бихте ли и помогнали?, Имате ли нещо напротив ваш приятел или човек от семейството ви да е хомосексуалист?

По-малките пък бяха питани: Знаеш ли какво означава думичката толерантност?, Избираш ли приятели по външен вид?, Някой обиждал ли те е за това, че си по някакъв начин различен от него?, Би ли защитил дете, на което се подиграват за това, че е ниско, грозно, дебело, бедно?

Крайните резултати от анкетата ще станат ясни в началото на следващата седмица.

Анкета   Анкета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button