Хасково

Лиляна Павлова: При мека зима „Марица“ ще е готова през август

МагистралаМинистрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров направиха пълна инспекция на трасето на автомагистрала „Марица“, съобщават от АПИ.

МагистралаНа място те бяха запознати от изпълнителите на двата пътни участъка – ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на АМ „Марица“, с причините за забавеното строителство на обекта. На терен бяха обсъдени причините за форсмажорните обстоятелства, наложили неколкократното удължаване на сроковете за изпълнение на обекта.

Като причини за спирането на строителството и исканото удължаване на срока за изпълнение на обекта бяха посочени закъснели отчуждителни процедури, силното преовлажняване на почвите, заради обилните валежи през изминалия строителен сезон, необходимостта от допълнително укрепване на откосите по пътя, както и появата на нови археологически обекти по протежението на магистралата.

Магистрала„Заедно с изпълнителите обсъдихме нови строителни графици и поискахме уверения, че този път строителството ще бъде извършено спрямо тях. Нови отлагания са недопустими. В противен случай рискуваме да загубим цялото финансиране от ЕС за изграждането на магистралата“, коментира резултатите от инспекцията Лиляна Павлова.

Министърът на транспорта Ивайло Московски призова изпълнителите за пълна мобилизация на човешки и технически ресурси и без компромис за качеството на строителните дейности да се върви с бързи темпове към финализиране на обекта.

Резултатите от проверката на място показаха, че ЛОТ 1 е изпълнен на около 65%, а ЛОТ 2 – на около 80%. „Това означава, че при мека зима и благоприятни условия през новия строителен сезон можем да имаме завършена цялата магистрала през август“, заключи Павлова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button