Хасково

Елин Рахнев ще е новият директор на хасковския театър

Театър, архивЕлин Рахнев ще е временно изпълняващ длъжността директор на хасковския театър „Иван Димов“, научи Haskovo.info.

Очаква се заповедта за назначаването му да се получи вторник или сряда.

До сега Рахнев бе драматург на хасковския театър. Той наследява на директорския пост Боил Банов, който е замминистър на културата. Както Haskovo.info писа двамата бяха за Нощта на театрите в Хасково.

Елин Рахнев е роден на 3 юли 1968 г. в София. Завършил е Специална педагогика в „Св. Климент Охридски“, а по-късно учи режисура в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян.

В периода 2000-2003 г. е драматург на Народния театър „Иван Вазов“, а от 2006 до 2009 г. е драматург на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Рахнев е автор на стихосбирките: „Съществувам“, „Развяване на минзухара“, „Октомври“, „Канела“ и на пиесите: „Боб“, „Флобер“, „Прозорецът на Йонеско“, „Кукувицата“, „Фенове“, „Маршрутка“, „Тест“, „Любов“ и „Свалячи“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button