Регион

Вазовци спечелиха правото за втори път да посетят Страсбург

ОтборОтборът на димитровградската ПМГ „Иван Вазов“, включващ петима единадесетокласници, спечели правото на 24 ученици да посетят през март 2015 г. Европейският парламент в Страсбург.
 
В Кърджали се проведе регионалното състезание „Евроскола“ за определяне на училищата, които трябваше да получат дати за посещение на Европарламента през първата половина на 2015 г. Въпросите в състезанието бяха свързани с историята, функциите и дейностите на Европейския парламент, с правата на европейските граждани, както и с политиките на Европейския съюз, насочени към младите хора.
 
Жури в състав от представителя на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и от двама европейски депутати от България – Илхан Кючюк и Владимир Уручев, оценяваха уменията на състезателите въз основа на няколко критерия — познаване и интерпретация на фактите, умение за извеждане на теза и доказателство, креативно мислене, комуникационни умения, работа в екип и добро владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски.
 
Чрез програма „Евроскола“ ученици от училища във всички страни-членки на ЕС прекарват 1 ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на „Младежкия европейски парламент“.
 
На проведеното състезание, квоти за участие спечелиха три училища от област Кърджали, едно от област Смолян и две от област Хасково – ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково.
 
За вазовци това ще бъде второ посещение след 2011 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
taina
taina
17.11.2014 22:30 22:30

kak se kazva momcheto s dulgata kosa ?

Back to top button