Хасково

Хасковлийка показва фотоси на престижна изложба

Величка АтанасоваХасковлийката Величка Атанасова е сред участниците в изложбата „Толкова близо, толкова далече“, която се открива утре в НДК в столицата.
 
За трета поредна година проявата събира на едно място български творци, живеещи и творящи в различни точки по света. Това затвърждаващо се културно събитие привлича все повече български творци от Европа и Северна Америка, които показват и споделят своето изкуство пред българската публика. Изданието през 2014 г. е под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев. В него са включени 18 творци, които идват от Австрия, Германия, Италия, Канада, Испания и други страни.
 
Величка Атанасова завършва техникума по облекло в Хасково, след това учи в Югозападния университет „Неофит Рилски“, Благоевград и в Париж.
 
Участвала е в множество фотографски изложби в различни институции в Европа, между които Европейския парламент в Страсбург, Българското посолство и Българския културен институт в Париж, „Къщата на Европа“ в Лион, Франция.
 
През 2007 г. реализира изложба в Люксембургската градина, която е посветена на Европа и е осъществена със съдействието на Сената на Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button