Хасково

Хасковска гимназия заработи и като IT академия

СертификатиХасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство (ПГДС) „Цар Иван Асен ІІ“ ще заработи и като IT академия, похвалиха се от училището.

СертификатиТова става възможно благодарение на успешно завършен проект с Майкрософт България. Двугодишното сътрудничество с компанията даде възможност на 75 ученици от 8 до 12 клас от специалност „Системно програмиране“ и на 7 техни преподаватели да получат професионални компетенции и умения за работа с различни приложения. Днес гимназистите получиха своите сертификати.

Гимназията работи за актуализиране на образователния процес в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ с европейско финансиране. В рамките на проекта бе създаден образователен парк – виртуална лаборатория и тестов център за професионална сертификация.

СертификатиПървият етап приключи на 6 януари 2014 г. В продължение на няколко седмици учителите преминаха успешно обучение в 2 направления, покриващо 4 отделни продукта. На 11 февруари на представителен семинар те получиха своите сертификати.

Обучението на учениците премина по 4 основни модула. 15 ученици от випуска бяха ангажирани в рамките на извънкласна дейност по два часа седмично.

Най-актуалното във взаимното сътрудничество с Майкрософт е това, че компанията е одобрила ПГДС за IT академия и учениците ще получават достъп до on-line обучение. Гимназията става и оторизиран изпитен център. Той ще е достъпен както за учениците в училището, така и за всички желаещи да получат световно признат сертификат. Условието е да бъде издържан успешно изпит под формата на тест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
18.11.2014 21:34 21:34

От едно посредствено у-ще Батимов го направи водещо в областта.Тук няма стара и млади, а амбициозни и най-вече такива живеещи с професията си и мислещи за учениците.Това,което е направил той с колектива няма да го занесе в дома си ,а ще остане
за бъдните поколения.Жив и здрав г-н Батимов.

М.Матева
М.Матева
19.11.2014 14:32 14:32

Поздравления за целия колектив преподаватели от специалността Системно програмиране“! Усилията на колегите да превръщат учебния процес в привлекателна дейност, ориентирана към реалния живот, са залог за висок професионализъм. Чест е за всеки ученик да бъде участник в този процес!
Поздравления и за ръководството на училището, което никога не се задоволява от постигнатите успехи, а те наистина са много!
Дерзайте, колеги! Похвално е!

Back to top button